Saturday, December 31, 2011

Sushi East @ Medan Ipoh

Assalamualaikum wbt,
hari ini kita buat entry untuk makan-makan okey..
sebenarnye gambar ni dah a few months ago, tapi baru nak post..
sebab tibe-tibe rindu nak makan kat sini..sob3

okay, kedai Sushi East ni terletak di Ipoh..which is antara kedai makanan Jepun yang termurahlah rasanya setelah saya survey..Both of us memang enjoy sangat sushi..tapi mrs tak makan yang raw pun...either smoked or fried sahaja.
Kitorang came across kedai ni masa mrs google kat mana nak makan soft shell crab..mengidam masa tu..hihi
Restaurant ni Pork-free macam sushi King and ramai jugak tengok orang melayu makan situ..
Owner dia pun sangat friendly..suke ^_^

Welcome to Sushi East!

Interior sangat cantik dan selesa

Jangan risau botol sake tu untuk perhiasan je.. :)


Kalau tak silap yang sebelah kiri Boston Roll and the other one is California roll.
Owh boston roll memang awesome...memang kene order setiap kali datang situ..hihi
harga setiap roll dalam RM4-RM7 je...murah kan??


Ini dia soft shell crab!!! RM9 je per serving tau...
Crab dia penuh dengan isi, very crispy and sedap sekali dimakan dengan salad and mayo..
emmmm meleleh air liur... ^_^

Address & Contact Number :
SUSHI EAST
58-60, Jalan Medan Ipoh 4,
Bandar Baru Medan Ipoh,
31400 Ipoh, Perak, Malaysia.
Telephone : 605-545 6238/6012-592 6238.
Business hours : 12pm until 11pm daily.
Closed on Tuesdays.

No comments:

anda mungkin mahu lihat ini

Related Posts with Thumbnails