Friday, December 9, 2011

Johor Premium Outlets!



Assalamualaikum and Hi friends,
Semalam mr & mrs cekodok singgah ke Johor Premium Outlets di Senai setelah cancel plan nak balik rumah ibu di Kota Tinggi. Hari tu ternampak complex ni dari tepi highway, menyebabkan mr cekodok beria-ia mengusulkan agar kitorang mengusha tempat ni semalam.

First datang, amik tiket parking, beratur la jugak. Lepas tu tanya guard kat mane pintu masuk (sebab malas nak parking jauh dari pintu). Pintu masuk dia ada 2. So parking mane-mane pun boleh sebenarnye. I saw quite a lot of Singaporeans car jugak kat parking lot tu.

Masuk dalam kompleks tu memang waaaaa...macam best la jugak sebab lain dari shopping complex lain. Rasa macam shopping kt Venice Italy pn ada.hehe. Building design is quite attractive and environmental friendly. Macam outdoor complex, tapi macam tak...haha..depan escalator tingkat atas dan bawah ada fountain yang cantik. Memang interesting. For muslim, surau is located inside foodcourt. Makanan kt foodcourt consist of asian delicacies such as Korean Bim Bim Bap, Thai food, Taiwanese food etc. and the price also quite expensive!

Kedai-kedai semua terdiri daripada branded and designer items. Fossil, CK, Esprit, DKNY, Shanghai Tang, Micheal Korrs, Zegna, Adidas, Puma, Armani exchange and Coach pun ada. Setiap outlet tu besar jugak lot dia. Banyak brand lagi sebenarnya, and some items are quite cheap compared kat luar. For example jam Fossil boleh dapat less than half price kat situ. Padahal kalau kat luar selalu 400 lebih.  And guess what, I got a pair of Vincci shoes for only Rm10!

Direction boleh tengok kat website dia http://www.premiumoutlets.com.my/center-information/directions

Cekodok ke sana naik kereta dari skudai, masuk highway Plus and exit di senai utara, tol 80 sen sahaja. Keluar tol terus nampak complex tu. Simple.

5 comments:

tiqa ramlan said...

Best gilerrrr ! Nak kasut vincci. Nak jam fossil.. grrr~

mrs cekodok said...

haha..jom ikah dtg umah ak weekend ni..jam fossil 100-250 da bole dpt lawo2..wuuu

mrs cekodok said...

owh ye kasut vincci byk gile sale...sebbaik i x bole pki hi heel..kui2

sue said...

wah..macam kat tosu premium outlet japan design die

mrs cekodok said...

yeke..sue penah pegi ke? bestnyeeee...hihi

anda mungkin mahu lihat ini

Related Posts with Thumbnails