Wednesday, March 7, 2012

Pregnancy timeline


wah..lama betul rasanya cekodoks tak update blog..malas campur tak sempat? heee...malas lebih besar sebenarnya..
Alhamdulillah mrs dah masuk 37 weeks of pregnancy...sedang menghitung hari, 17 more days to go to the expected due date...fuuuhh..
Sebelum ni mrs tak berani sgt nak update pasal pregnant walaupun hati melonjak2 nak share semua informations that I got through this pregnancy...iyelah takut juga pisang berbuah dua kali...org kata jgn gembira sgt, tunggu semua selamat dulu...
so today mrs upload gamba2 sepanjang pregnancy together with pertambahan berat badan..hehe...banyak ye naik...sebelum preggy berat mrs dlm 48-50kg camtu...total skrg dah naik 14.5 kg.. :D

1st Syawal @pekan
10 weeks
49 kg (berat turun sekilo akibat morning sickness)


This one was taken during our first anniversary celebration kat sushi east, honored to take the pic with the restaurant's owner yang sangatlah friendly..pipi dah start chubby walaupun perut tak noticeable -.-"
week 18 (4 month ++)
53 kg


week 19
kalau pakai jubah mmg org tak perasan preggy


These two pics was taken at the same day, but different brides and ceremony ye..hihi..chubby tak?
week 23 (almost 6 months)
56 kg

 
ni juga taken at the same day dengan gamba di atas...masa kat hotel before gerak g wedding nana..saje je letak pic with different angle bg nampak kurus sikit...kikiki ^_^

This one taken at Hyatt Regency hotel during hby's conference..2 hari selepas majlis nana & asiah

semasa attend antenatal class at Johor Specialist..diorang ajar buat senaman ni
26 weeks (6mths++)
59 kg

at izzati's wed..sehari selepas gambar di atas
(baju kurung boleh muat lagi)

at my cuz's engangement
week 27 (almost 7)
60 kg


bercuti di Mersing..eh muat lg baju kurung..
week 31 (almost 8 mths)
61.5 kg



morning walk at taman gelora
week 35
63 kg

PC fair @ECM
week 37
64.5 kg

Morning walk @taman tasik
week 37
64.5 kg

Penambahan berat badan mrs semasa trimester kedua adalah membimbangkan....masa mula2 preggy, mrs ambil anmum coklat sebab tak lalu sangat nak minum susu putih...tiba-tiba check darah masa week 13, gula jadi 12. pelik sebab mrs tak suka minum air manis...masa tu dah habis 3 kotak anmum..then mrs berhenti ambil anmum ganti dengan mamil gold ori dan fresh milk...after 2 weeks gula turun jadi 7, slps sebulan turun normal jadi 4. Apabila gula dalam darah tinggi, dia akan menurunkan kadar metabolisme kita...sebab tu lah masa mula2 mrs naik banyak sangat kot...masuk 3rd trimester alhamdulillah berat naik dalam 1-2 kg je sebulan...skrg ni, naik stgh kilo je in 2 weeks..heee...kalau naik banyak sangat, bahaya nanti baby besar n kita pun susah nak dapatkan berat ideal balik kan...eh boleh ke dpt ideal balik ni??we'll see then...hihi

6 comments:

Anis_Apis said...

bestnya... semoga dipermudahkan kelahiran nnt :)

dila v(^_^)v said...

comelnya perut..rindu ko!

mrs cekodok said...

amiin...thanks jamme! ^_^

comel kew...perut je ke comell...hahaha...rindu ko jgk dila! ^^

Sarah Azizul said...

aiwah.. tak lama dah ni. hehehe. Selamat semuanya!

budakbaik said...

alahai comeynya mrs cekodok...sweet sangat2 haha

mrs cekodok said...

sarah : doakan ya :)

ummu : comey ke..bam bam la..hihi

anda mungkin mahu lihat ini

Related Posts with Thumbnails