Thursday, January 19, 2017

BE POSITIVE!

Satu perkara yang saya belajar dalam team ialah untuk tackle problems and look at it in positive ways.
.
.
Contohnya, biasalah ada orang sindir2 bila kita nak mula sesuatu perkara.
.
.
So instead of cakap "ha takpelah hari ni kau buat aku esok2 kau tahulah tuhan balas merengkoklah kau cari aku kat pasang mahsyar nanti"
.
.
Kita tukar kepada minda positif
.
.
"Minggu ni rasa banyak cabaran datang. Tapi takpelah, kita teruskan je jalan . Siapa nak join saya menjadi superwoman jom pm saya sekarang 0178691986"
.
.
1 orang cemuh, 100 orang datang support.
.
.
Ha camtu.
.
.
Jangan hegeh fikir kata orang.
.
.
Awal-awal saya mula sambung belajar dulu bukan sedikit orang sindir.
.
.
Tak tolong mak bapaklah
.
.
Eh tak penat ke belajar dari keciklah.
.
.
Akhirnya orang yang mengata takkan kemana.
.
.
Melangkahlah terus dalam apa yang kita lakukan.
.
.
Semangat mesti kental, hati mesti kering, jiwa kena sado
.
.
#bisneswithryg #inspirasihuda

Salam sayang
Nur Huda Ramlan
Shaklee ID 1245131
FB: Nur Huda Ramlan

No comments:

anda mungkin mahu lihat ini

Related Posts with Thumbnails