Sunday, July 30, 2017

PENGALAMAN MAKAN SET MENGANDUNG SHAKLEE

Icad menyanyi "Ayam mee~ ayam mee~"

Mommy melaung "hey siapa yang ajar icad ayam mee ni???" 😱😱😱 #mmypuntakpernahtengokvideotu

Makcik-makcik dia kat ruang tamu mengekek ketawa "ala...aku tunjuk sekali je tadi"

Masalahnya Icad ni tunjuk sekali pun dia ingat..dan dia akan keep repeating this and annoys mmy 😑😑😑

Icad's motor skill is definitely faster than Kakak, development dia masa baby utk mengesot, merangkak, berjalan dan bercakap semua awal 2-4 bulan dari kakak. Dan sekarang pula development brain dia setahun lebih awal.

Contohnya Icad dah boleh hafal 3 ayat al mulk hanya dgn dengar kakak baca, dia serap secara tak sengaja.

This is when I realized nutrisi masa mengandung kita jangan abaikan langsung tentang pemakanan dan suplemen.

Both pregnancy saya patuh sengan suplemen.
Cuma beza antara Icad dengan Dina hanyalah satu iaitu Icad ialah #babyshaklee.

Masa tu Kokda tak menjual pun, consume hanya kerana badan sangat lemah.

Mak-mak yang bijak bukalah research journal berapa iron, berapa calcium, berapa dha kita kena ambil untuk baby.

Buat kira-kira dari segi pemakanan natural yang kena ambil, yang tak cukup, topup dengan suplemen.

Tengok berapa mg suplemen tu boleh topup, cukup tak?

Kalau setakat makan nasi lemak dengan timun sepotong, cuba kira berapa vitamin dalam tu?

Kalau jenis makan muntah makan muntah tu lagilah jangan skip suplemen.

There's no such thing as saya tak suka makan pill, no you dont eat it for yourself, you did it for the baby.

For more info of prenatal suplement do not hesitate to contact Mmy Icad yang masih annoyed dengan ayam mee pabenda niiii diorang keep repeating dalam kereta tolonglahh 😅😅😅

www.wasap.my/60178691986
Dr. Huda

#sayangsayangsayang
#abijoinmenyanyisekali
#icadtolongjanganmenarimacamdatoV
#prenatalsuplemen
#shaklee
#nutrisiketikamengandung
#vitaminmengandung

No comments:

anda mungkin mahu lihat ini

Related Posts with Thumbnails