Monday, January 30, 2017

TURUNKAN BERAT BADAN SECARA SIHAT

Ramai customer tanya pasal nak turunkan berat badan dengan sihat.

Yes, penurunan berat badan secara mendadak adalah merbahaya.

Berlapar juga adalah merbahaya.

Dietlah secara sihat.

Omega dan lecithin bantu pembakaran lemak. Sangat berbeza bersenam dengan mengambil lecithin dan bersenam tanpa mengambil lecithin.

Alfafa dan herblax membantu detoks toksin berlebihan dalam badan. Juga terdapat satu lagi produk detox yang lebih powerful untuk membersihkan hati iaitu DTX.

Tahu tak, berat badan maintain saja walau terlebih makan contohnya ketika hari raya sebab makan DTX? Ini diakui oleh ramai pengguna DTX. Best kan?

Nak kurus kena berlapar? Tak perlu! Hanya pastikan anda mengambil bekalan yang secukupnya dan tak perlu berlebihan dengan Cinch Shake atau ESP.

Tak perlu ambil semua sekaligus pun. Boleh consult Kokda mengikut bajet dan keperluan kesihatan anda.

Salam sayang
Kokda kesayangan anda
017-8691986











Thursday, January 26, 2017

Vivix Ikhtiar Pesakit Buah Pinggang

7 CARA BAGAIMANA RESVERATROL BANTU PESAKIT BUAH PINGGANG
√ Antioksidan – Mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nephron buah pinggang
√ Mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang.
√ Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal.
√ Mengurangkan pengumpulan platlet pada buah pinggang.
√ Mengembangkan salur darah pada buah pinggang.
√ Mengurangkan proses lipid peroksida.
√ Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang.
*************
Vivix ialah minuman botanical yang kaya dengan antioksidan seperti resveratrol dan polifenol
Jom ikhtiar dengan vivix!
Tinggal 4 hari lagi promo vivix bulan ini.
Beli 1 jimat RM100
Beli 2 free postage, free membership, cash rebate RM36
Beli 6 free 1 botyle, free postage, free membership, cash rebate RM250
Hubungi saya
FB: Nur Huda Ramlan
0178691986
SID: 1245131






Monday, January 23, 2017

THE POWER OF DHUHA


Nak kongsi cerita sikit
.
.
Hari tu sahabat saya whatsapp, Huda, phytonatal dan vitamin C dah sampai. Tq tau.
.
.
Saya pun ok je..tapi tiba2 saya ada rasa urge nak tanya perihal dia sambung study. Padahal kawan saya ni tak heboh pun dia sambung study, saya cuma tahu gitu-gitu je. Rasa terpanggil nak tanya kabar study dia entah kenapa.
.
.
Bila tanya2 rupanya sahabat saya ni baru habis labwork dan tengah nak start writing. Jadi saya pun terus offer nak aku share tak cara nak writing dalam masa 2-3 bulan (walaupun ada anak2 kecik)?
.
.
Tiba-tiba je rasa nak share. Kebetulan masa tu anak-anak tak kacau saya tengok fon.
.
.
Jadi saya pun share lah dengan bersemangat sampai meremang2 bulu roma menaip. Tak tau pasaipa over sangat.
.
.
Sahabat saya pun cakap lah banyak kali tq Huda..banyak membantu..dia kata lagi, dah lama tak buat dhuha (sebab baru habis pantang kan) hari ni baru berkesempatan buat. Tak sangka dapat rezeki ilmu.
.
.
Saya pun terpanjat saya cakap saya tak pernah pun rasa terpanggil nak share dengan sesapa yelah karang orang cakap tunjuk pandai pula .
.
.
Memang rezeki dhuha dia lah ni..dengan pagi tu ada sahabat lain hantar artikel tips writing jugak, semua saya forward pada dia. Dalam saya nak menaip bagi semangat kat dia tu, macam-macam idea datang. Tu yang sampai meremang. Rezeki sungguh!
.
.
Moral is, rezeki datang dalam pelbagai bentuk. Ilmu, anak yang sihat, kelapangan hati, keluarga yang memahami, sv yang baik, bos yang cool, pengasuh yang best, tayar yang tak pancit. Semua tu rezeki.
.
.
Bersangka baiklah dengan Allah dan syukur dengan apa yang kita ada. Sebab dengan bersyukur, Allah akan beri lebih lagi.
.
.
Sahabat saya tu..kalau dia baca ni nanti mesti baca dengan tersenyum-senyum...all the best my fren
.
.
#countyourblessings #inspirasihuda

HARI KEDUA DINA CONSUME SEMULA MEALSHAKE

Korang ada tak yang ada masalah anak tak nak makan?
.
.
Atau picky eater?
.
.
Atau kurang berat badan?
.
.
Masa Dina umur 2 tahun Dia kecik sangat, dan mudah jatuh sakit juga.
.
.
Masa tu mmy google la macammana nak naikkan berat badan, dan naikkan selera makan.
.
.
Dina masa tu tak mahu makan nasi langsung. Cuma nak makan pasta carbonara je. Sayur langsung tak mahu!
.
.
Doktor dulu cadang dina minum pediasure. Atau susu yang naik berat badan. Semua mmy dah cuba dan semua pun dina taknak. Malah bila minum susu coklat, cepat pula berkahak.
.
Lepas tu mmy pun google dan jumpa kebaikan mealshake. Cepat-cepat call sid yang ada di sekitar Skudai tanya ada stock tak. Beli on the spot. Terus bancuhkan dalam susu dina esok pagi tu.
.
.
Tak ambil masa yang lama, memang selera dina cepat betul naik. Dia jadi cepat lapar. Pengasuh kata nasi semua habis, bekal semua habis..wahhh mak mana yang tak happy kan?
.
.
Lepas tu nampak dina dah xde dah hidung berair semua tu. Tak mudah berjangkit dah dengan bebudak lain kat pengasuh.
.
.
Dalam setahun mmy bagi Dina mealshake lepas tu mmy stop sebab tak ingat nak beli lagi, plus, nampak Dina pun macam dah makan dengan ok.
.
.
Tapi lately Dina buat hal lagi taknak makan.
.
.
Selepas 2 tahun mmy tak bagi mealshake, 2 hari lepas mmy start semula. Hasilnya,
.
.
- Bangun pagi minum susu coklat+satu sudu teh mealshake

Breakfast
- Roti canai sekeping
- Telur separuh masak 2 biji

Lunch
- Nasi lauk sup ayam semangkuk
Afernoon nap
- Lepas bangun tidur request nasi lauk sup lagi semangkuk
.
.
Mmy seronok gila, sebab sebelum ni maksimum Dina nak makan ialah 5 suap nasi je sehari.
.
.
Sangat berkira berapa suap masuk dalam perut dia. Satu dua tiga dah cukup!
.
.
Itu pun kena janji bulan bintang...ajak pergi sini lah, beli itulah, dina paling cantik lah, paling bijaklah.
.
.
Mak-mak yang perlu hadap picky eater ni tahulah pening kepalanya macamana..dah penat masak pun kadang2 terbiar sepi je.
.
.
Tapi sejak semalam Dina nampak berselera sungguh. Makan sendiri mmy tak payah hadap langsung.
.
.
Mmy bukan nak Dina gemuk pun (sebab macam takkan gemuk pun kalau ikut gen abi dia). Mmy cuma nak dina makan balanced meal dan dapat zat secukupnya untuk perkembangan dan tumbesaran.
.
.
Mealshake juga sangat bantu meningkatkan antibodi kerana diperkaya dengan prebiotik dan pelbagai jenis vitamin. Semestinya dari sumber asli.
.
.
Korang ada masalah anak tak nak makan atau picky eater macam dina ni tak?
.
.
Tak payah pening kepala lagi.
.
.
Lepas ni tak payah paksa-paksa penuh drama dah. Tak payah berjanji bulan bintang dah. Hanya satu sudu teh je sehari.
.
.
Ibu mengandung menyusu pun boleh tumpang sekaki xde hal..
.
.
PM lelajuuuu
.
.
FB: Nur Huda Ramlan
SID : 1245131
017.869.1986

Psiloveu: testimoni from blogs sid

Thursday, January 19, 2017

BE POSITIVE!

Satu perkara yang saya belajar dalam team ialah untuk tackle problems and look at it in positive ways.
.
.
Contohnya, biasalah ada orang sindir2 bila kita nak mula sesuatu perkara.
.
.
So instead of cakap "ha takpelah hari ni kau buat aku esok2 kau tahulah tuhan balas merengkoklah kau cari aku kat pasang mahsyar nanti"
.
.
Kita tukar kepada minda positif
.
.
"Minggu ni rasa banyak cabaran datang. Tapi takpelah, kita teruskan je jalan . Siapa nak join saya menjadi superwoman jom pm saya sekarang 0178691986"
.
.
1 orang cemuh, 100 orang datang support.
.
.
Ha camtu.
.
.
Jangan hegeh fikir kata orang.
.
.
Awal-awal saya mula sambung belajar dulu bukan sedikit orang sindir.
.
.
Tak tolong mak bapaklah
.
.
Eh tak penat ke belajar dari keciklah.
.
.
Akhirnya orang yang mengata takkan kemana.
.
.
Melangkahlah terus dalam apa yang kita lakukan.
.
.
Semangat mesti kental, hati mesti kering, jiwa kena sado
.
.
#bisneswithryg #inspirasihuda

Salam sayang
Nur Huda Ramlan
Shaklee ID 1245131
FB: Nur Huda Ramlan

Sunday, January 15, 2017

Perjalanan PhD

Assalamualaikum

Dah teramat lama tidak bersiaran.

Hakikatnya terlalu sibuk dengan urusan PhD yang menuntut masa dan tenaga.

Kami masih duduk berjauhan selatan dan pantai timur.

Alhamdulillah Mr Cekodok aka En. Ahmmad dah lulus viva with minor correction tanggal 10 JANUARI 2017 yang lalu.

InshaaAllah tinggal seminggu dua Mrs Cekodok aka Puan Huda akan join En. Ahmmad di Kuantan for good pula.

A good start for 2017. Semoga banyak yang lebih baik menanti.

Anak-anak pun dah keletihan duduk berjauhan.

Kawan-kawan yang masih berjuang, kami akan doakan sungguh-sungguh untuk kalian.

Blog ni alhamdulillah dah banyak bantu orang lain sampai berjaya apply slab dan pergi attachment. Saya mohon maaf mana yang saya terlepas pandang ye.

Juga untuk yang menunggu scholarship masuk, bertabahlah

Jangan berhenti usaha, mungkin kejayaan sudah di depan mata.

Psiloveu: On another note, kami dah join satu support team yang best. RYG. Stay tunes for the updates! Xoxo

anda mungkin mahu lihat ini

Related Posts with Thumbnails